top of page

Het verschil tussen shellac en gellak

Beide producten hebben dezelfde aanbrengtijd, namelijk ongeveer 45 min. Het verschil zit hem in de behandeling. Bij CND shellac hoef je de nagel voor het aanbrengen en het verwijderen niet op te ruwen (licht vijlen). 

Gellak is iets dikker op de nagel dan CND Shellac, en daardoor beter geschikt voor hele zwakke nagels. 

 

Een pauze tussen de behandelingen is niet nodig. Je zou in principe dus altijd gellak of shellac kunnen dragen, maar dan is het wel heel belangrijk dat het aanbrengen, verwijderen en verzorgen op de juiste manier gebeurd.

Shellac en Gellak

Niets is zo vervelend als nagellak die een minuut na het aanbrengen alweer beschadigd is of schilfert. Een goede oplossing hiervoor is shellac en/of gellak 

Shellac/ gellak wordt aangebracht op de natuurlijke nagel, dit kan zo wel op handen als voeten. Hierbij kun je kiezen uit diverse kleuren. Nadat je een kleur hebt gekozen wordt de lak aangebracht en gehard onder een ledlamp.  Deze behandeling bestaat uit vier laagjes: base coat, twee keer kleur en top coat. Je kunt dan  twee tot drie weken genieten van mooi gelakte vingernagels.  Op de teennagels blijft dit resultaat wel zes tot acht weken mooi en glanzend.

 

Het is heel verleidelijk om na deze weken zelf aan de gellak/shellac te gaan pulken. Maar doe dat niet, want juist dan beschadig je de nagels. Als je de shellac of gellak op de juiste manier laat verwijderen, raakt de nagel niet beschadigd en blijft deze mooi intact.

 

IMG_2737.PNG
IMG_2454.JPG
bottom of page